Општина Неготино обезбеди ровокопач за одржување на инфраструктурата

Општина Неготино обезбеди ровокопач за одржување на инфраструктурата

   Во присуство на министерот за финансии Драган Тевдовски и претставници на Европската унија, денеска во име на општина Неготино го потпишав договорот со кој обезбедивме ровокопач за потребите на населението од нашата општина. Имено, по извршената еваулзација на пристигнатите апликации, бевме информирани дека општина Неготино е меѓу 10-те локални самоуправи во земјава која преку програма на Министерството за финансии доби едно од 10-те возила-ровокопачи. Универзалниот ровокопач-скип кој го добивме ќе биде ставен на располагање на ЈП Комуналец, ќе се користи за потребите на локалната самоуправа и други институции и установи кои ќе имаат потреба, како и соседните општини Кавадарци и Д.Капија. Станува збор за нова машина која ќе помогне во одржувањето на патната инфраструктура на територијата на неготинска општина, чистење на канали, копање на ровови и за други намени, а ровокопачот е опремен со дополнителна опрема-хидрауличен чекан и даска за чистење снег.

         

Leave a Reply

Your email address will not be published.