Свечено пуштен во употреба реконструираниот објект Спомен костурница во Неготино

Свечено пуштен во употреба реконструираниот објект Спомен костурница во Неготино

   Градоначалникот на општина Неготино Тони Делков, министерот за локална самоуправа Горан Милевски, заменик-министерот за животна средина Јани Макрадули, директорот на Центарот за развој на Вардарскиот плански регион Марко Колев и голем број гости од градот, земјава и странство денеска присуствуваа на свеченото пуштање во употреба на реконструираниот објект Спомен костурница. Како што истакна министерот Милевски реализацијата на овој проект е пример како еден градоначалник ги реализира проектите од својата програма и од еден руниран и запуштен простор, се успеа да се изгради пријатно катче за сите граѓани на општина Неготино. Проектот е вреден 7,2 милиони денари со подеднакво учество на општина Неготино и Министерството за локална самоуправа-Биро за регионален развој. Градоначалникот Делков истакна дека со проектот се изведени скали, изградена е и ставена во функција фонтана, паркинг-простор, пешачки и трим патеки, летна сцена, поставена е електрика и водовод, а целиот простор е хортикултурно уреден. Воедно, упати јавна покана до граѓаните на општина Неготино да повелат и да го посетат овој простор каде што можат да минуваат дел од своето слободно време, но и апелирапе за внимателно однесување за да не дојде до оштетувања на целиот простор на реконструираната Спомен костурница.  


                   

        


Leave a Reply

Your email address will not be published.