Познати најдобрите производители на вина и ракии за 2020-та година


   8-члената комисија составена од стручни лица-енолози по извршената дегустација на 8о-те мостри на вина и ракии произведени од индивидуални производители ги прогласи најдобрите во трите категории-бели вина, црвени вина и ракии. Наградите на најуспешните градоначалникот на општина Неготино Тони Делков ќе им ги врачи на централната свеченост која ќе се одржи на градскиот плоштад на 14.02. петок со почеток од 12,00 часот.

 Недела на вино 2020 БЕЛИ  вина

 Недела на вино 2020 ЦРНИ  вина

 Недела на вино 2020 РАКИИ

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.