Мирно во општина Неготино за време на полицискиот час од 21,00 до 06,00ч.

Мирно во општина Неготино за време на полицискиот час од 21,00 до 06,00ч.

    Првата ноќ од воведувањето на полицискиот час и забраната за движење во периодот од 21,00 до 06,00 часот на територијата на општина Неготино помина мирно и без никакви нарушувања на укажувањата и рестрикциите за движење во споменатиот временски период. За почитувањето на препораките се грижеа припадници на Полициската станица Неготино кои за таа цел имаа поставено два пункта со патроли на влезовите и излезите во и од Неготино, како и полицајци кои патролираа по градот за времетраењето на полицискиот час. Се апелира до населението од општина Неготино за строго почитување на забраната за движење за време на полицискиот час, а за потенцијалните прекршители се предвидени ригорозни законски мерки.


Leave a Reply

Your email address will not be published.