Известување до превозниците на линиски превоз и такси компаниите

Известување до превозниците на линиски превоз и такси компаниите

   Согласно мерките и препораките на Владата на Република Северна Македонија, општина Неготино упатува јавен апел до превозниците на линиски превоз и такси компаниите од нашата општина. Имено, на сите превозници на линиски превоз на патници им се препорачува да го намалат бројот на линиите за превоз на патници и да ги почитуваат донесените мерки и препораки за превоз на патници. Воедно, се препорачува и такси компаниите од општината да го намалат бројот на возила за превоз на патници, да се почитува препораката за држење растојание меѓу патниците, како и да се почитува забраната за движење за времетраењето на полицискиот час.


Leave a Reply

Your email address will not be published.