ПСИХОЛОШКА ПОДДРШКА ЗА ГРАЃАНИТЕ ОД ОПШТИНА НЕГОТИНО


Од утре 24.03.2020( вторник) ОПШТИНА НЕГОТИНО во координација со ЈЗУ,,Здравствен Дом,,Неготино и ЈУМЦСР –Центар за социјални работи Неготино воспоставува психолошка поддршка за граѓаните од општина Неготино. Во услови кога се сочуваме со тешки моменти на епидемија од Корона вирусот во нашата држава и во светот ,во услови на секојдневна неизвесност и владеење на страв за себе , за своите најблиски и за целокупната заедница ,психолошката поддршка им е потребна на граѓаните. Согласно заклучоците и предлозите на координативното тело на општина Неготино ја воведуваме и оваа поддршка за нашите граѓани.

Контактирајте ги стручните лица кога ќе почувствувате потреба за тоа !!!

1.Весна Стојановска – дипломиран психолог – ЈУМЦСР Неготино
термин: 09:00 до 15:00 часот
моб.076 469 029

2.Др.Блаже Саздов- специјалист психијатар – ЈУЗД,,Здравствен Дом,,Неготино
термин:15:00 до 21:00 часот
моб.072 252 877

БЕЗ ПАНИКА…
БЕЗ ШИРЕЊЕ СТРАВ…
ПОТРЕБНА Е ОДГОВОРНОСТ ОД СИТЕ НАС…
СЕДИ ДОМА …
ЗА ТВОЕ И МОЕ ДОБРО,ЗА ДОБРОТО НА СИТЕ НАС…


Leave a Reply

Your email address will not be published.