Честит празник Велигден – Христовото Воскресение


Почитувани,
Искрени честитки упатувам до сите граѓани кои денес го чествуваат големиот христијански празник, Велигден –  Христовото Воскресение.
Нека светлината на Христовото Воскресение ги осветли вашите срца, а неговата бесконечна љубов го благослови вашиот живот и вашиот дом. Овој ден нека Ви биде симбол на откровението на вистината – спасителката на светот и човекот.
 Овој Велигден нека ни донесе радост, мир, хуманост, солидарност и заедничка сплотеност за подобар и посреќен живот за сите нас .
Ви пожелувам среќен празник со желби за добро здравје и духовен мир славејќи го заедно со вашите најмили.
Христос Воскресна, Навистина Воскресна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.