Честитка по повод Рамазан Бајрам


Почитувани,
Дозволете ми, од мое лично име на сите граѓани од исламска вероисповед во нашата држава да Ви го честитам денешниот празник Рамазан Бајрам и завршувањето на рамазанските пости.
Празнувањето и одбележувањето на овој голем исламски празник не потсетува дека треба да продолжиме да градиме соживот, разбирање и почитување меѓусебе. Да се потсетиме дека меѓусебната доверба,меѓурелигиското почитување и толеранција се вредности кои секогаш не обединуваат.
Уште еднаш, Ви го честитам Рамазан Бајрам и Ви посакувам овие денови да ги поминете со мир и благостостојба.
Честит Рамазан Бајрам !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.