Честитка по повод Курбан Бајрам


Почитувани,
Дозволете ми од мое лично име но и во име на Општина Неготино, на сите граѓани од Исламска верска заедница , да Ви упатам искрени честитки по повод големиот верски празник Курбан Бајрам со желби за многу здравје, среќа и многу успеси.
Курбан Бајрам е празник на хуманоста, солидарноста, грижата кон другите, единството и еднаквоста. Вредности кои треба да претставуваат водилка кон градењето на општество во кое сите сме еднакви и рамноправни.
Овие празнични денови нека Ви донесат мир, меѓусебно почитување, толеранција, солидарност и истите Ви посакувам да ги поминете во добро празнично расположение со вашите најблиски.

Честит Курбан Бајрам !


Leave a Reply

Your email address will not be published.