Честит 11 Октомври – Денот на народното востание на македонскиот народ


Почитувани,
11 Октомври е ден на македонската историја, ден кога е поставен еден од темелите на македонската државност и симбол на македонската борба за слобода. Празник на кој им оддаваме почит на сите учесници во вооруженото народноослободително востание.
Нека овој ден ни дава мотив да чекориме напред, да веруваме во себе и да го зачуваме она за кое се бореле нашите предци.
Честит и вековит нека е денешниот ден – 11 Октомври, Денот на народното востание на македонскиот народ.


Leave a Reply

Your email address will not be published.