Подрачното училиште во Д.Дисан добива нова фасада


   Во завршна фаза се градежните активности за поставување нова фасада на целиот објект на подрачното училиште во Д.Дисан на површина од 680 м2. Станува збор за проект кој се реализира согласно јавниот повик од Владата на Република Северна Македонија за енергетска ефикасност на кој одделението за локален економски развој при општина Неготино аплицираше и согласно рангирањето за нашата општина беше издвоен износ од 1.500.000 денари за реконструкција на фасадата на подралното училиште. Директорот Петар Мантев истакнува дека работите се одвиваат согласно утврдената динамика и се очекува комплетниот проект да заврши до крајот на тековнава година, по што подрачното училиште во Д.Дисан ќе добие сосема нов и модерен лик. Инаку, во ова училиште во изминатиот период беше поставено парно греење во сите простории, обновен е дворот со бекатон коцки и постоечките спортски реквизити, а извршена е и реконструкција на тоалтетите.


   

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.