Апел за одговорно празнување на новогодишните и божикните празници

Апел за одговорно празнување на новогодишните и божикните празници

   Во пресрет на одбележувањето на новогодишните и божикните празници градоначалникот на општина Неготино Тони Делков апелира оваа година да празнуваме одговорно, во кругот на семејството и најблиските, без масовни групирања, со единствена цел да го заштитиме сопственото и здравјето на нашите најмили, бидејќи секој од нас е одговорен со постапките да не придонесеме за ширење на епидемијата. Токму затоа, потенцира градоначалникот Делков, сите заедно треба да бидеме одговорни и да празнуваме со строго почитување на мерките и препораките од здравствените власти и на тој начин да дадеме заеднички придонес во справувањето со Ковид кризата. Во периодот пред нас до 20-ти јануари следуваат голем број на празници и се апелира истите да се одбележат со почитување на мерките и препораките за спречување на ширењето на корона вирусот.

ДА СЛАВИМЕ ОДГОВОРНО-ЗДРАВЈЕТО ПРЕД СЕ !


Leave a Reply

Your email address will not be published.