Божикна честитка од градоначалникот на општина Неготино Тони Делков


Почитувани !

Ми претставува задоволство во овие празнични денови на сите православни верници од општина Неготино и пошироко кои го прославуваат Божиќ според Грегоријанскиот календар да им го честитам претстојниот празник на Раѓањето Христово.

Божиќ е празник на семејството, ден кога се молиме за добро здравје, среќа и радост.  Нека Бадниковата вечер и Божиќ внесат топлина во домот, а семејството и ближните нека ги исполнат со добра мисла, добрина и благослов. Овој голем христијански празник нè учи да бидеме солидарни и да споделуваме со оние кои имаат помалку, да им помогнеме на  немоќните и на обесхрабрените.

На сите граѓани, кои го прославуваат празникот според Грегоријанскиот календар, им посакувам радост и среќа во текот на целата година со традиционалниот христијански поздрав – Христос се роди !


Leave a Reply

Your email address will not be published.