Традиционалната манифестација „Свети Трифун 2021“, Општина Неготино годинава ќе ја одбележи скромно со реализација на неколку настани.

Традиционалната манифестација „Свети Трифун 2021“, Општина Неготино годинава ќе ја одбележи скромно со реализација на неколку настани.

  Имено, заради состојбата пандемијата од  Корона вирусот како и доследно почитување на мерките и препораките за заштита од истиот, централниот настан кој секоја година се одбележуваше на градскиот плоштад годинава се откажува.
Празникот ќе го одбележиме скромно со редуцирани настани и содржини со строго почитување на мерките за заштита, односно годинешното одбележување на некои од предвидените настани ќе се одвива онлајн.


Leave a Reply

Your email address will not be published.