Интензивни активности за расчистување на снегот во Општина Неготино


   Екипи на ЈП „ Комуналец “ Неготино , од синоќа со своја расположлива механизација се на терен и вршат расчисување на повеќе локации во општина Неготино. И во текот на денешниот ден ЈП „ Комуналец “ заедно со фирмата која има склучено договор со општина Неготино со своја механизација работат на расчистување на теренот.  Најпрво исчистени се главните улици во градот, а пробиени се патиштата до сите населени места, освен патот до село Курија, кој ќе биде приоритет во раните утрински часови до целосно пробивање на трасата Теренските активности за чистење на снегот ќе продолжат и во текот на наредните денови во согласност со потребите и временските услови. Од локалната самоуправа повикуваат на разбирање на жителите од населените места во однос на чистењето на улиците кое се врши по однапред изготвен план со приоритет и упатуваат апел до сите граѓани внимателно управување со своите возилата според условите на патиштата.


         

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.