Денес во работна посета на општина Неготино беа претставници од Јапонска Амбасада


  Градоначалникот Тони Делков заедно со заменик Шеф на Мисија г. Такахаши Сатору денес направија увид на работите направени од грантот кој општина Неготино, односно ПУ „ Гоце Делчев “ Долни Дисан го доби од Јапонската Амбасада. Вредноста на грантот изнесува 30.463 евра  или 1.867.434 денари,  средства  со кои се изврши инсталација на ново парно греење со пелети во училиштето. Старите печки на дрва кои се користеа во училиштето сега се заменети со радијатори. Градоначалникот Делков се заблагодари до Јапонската амбасада за донацијата со што се подобрени условите за следење на наставата на  сто и дваесет ученици од прво до деветто одделение и наставници кои одржуваат настава во ова училиште. Инаку, општина Неготино период континуирано вложува во проекти за подобрување на образованието во општината , ги подобрува условите за современо дообразување и се стреми да ја направи модерна средина во која младите ќе продолжуваат да се развиваат на секое поле.
 

           


Leave a Reply

Your email address will not be published.