Доделени наградите за најдобри вина и ракии на индивидуални производители кој се организираше по повод одбележувањето на празникот „ Свети трифун 2021 “


  Денес во големата сала на Општина Неготино, почитувајќи ги мерките и препораките за заштита од Корона вирусот,  беа доделени наградите од натпреварот за најдобри вина и ракии од индивидуални производители – реколта 2020.
Во категорија најдобри црвени вина:
1 место – Влатко Цветановски
2 место – Ивица Златковиќ
3 место – Горан Јаковлевски
Во категорија најдобри бели вина:
1 место – Гоце Попов
2 место – Гоце Станоески
3 место – Тоше Николов
Во категорија најдобра ракија:
1 место – Горан Јаковлевски
2 место – Бранко Вељанов
3 место – Кирил Андов
Најдобра овошна ракија  – Лилјана Луканова
Најдобра мастика – Никола Манчев
Општина Неготино им честита на сите наградени и им посакува оваа 2021 година производство на уште подобри вина и ракии.


 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.