Патронен празник на ООУ „ Страшо Пинџур “ Неготино

Патронен празник на ООУ „ Страшо Пинџур “ Неготино

ООУ „ Страшо Пинџур “ Неготино денес го слави својот патронен празник. По тој повод , денес градоначалникот Тони Делков, претседателот на Советот Диме Витанов и секретарот на општината Ивица Златковиќ положија свежо цвеќе на спомен бистата поставена во училиштето.   Градоначалникот Тони Делков на сите ученици и наставен кадар им го честиташе денешниот патронен празник  со желби за многу успех во понатамошното образование, а воедно им посака и  успешно продолжување на учебната година која поради состојбата со Корона вирусот во овие моменти се одвива онлјан.   Нека е честит патрониот празник на ООУ „ Страшо Пинџур “ . 


   

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.