Никогаш заборавени !!!


Никогаш заборавени !!!
На денешен ден навршуваат 20 години од враќањето на резервистите/бранители од општина Неготино кои учествуваа во Воениот конфликт во 2001 година.
На 14 јуни 2001 година се мобилизирани околу 350 резервисти од општина Неготино, а околу 250 се испратени во Тетовски регион притоа распоредени на повеќе места и локации односно биле дел од различни позиции. За среќа сите се враќаат во Неготино на 13 јули ( Павловден ) 2001 година  за кои беше организиран свечен пречек во Манастирскиот комплекс „ Св. Ѓорѓи “ во Неготино.
Драги, бранители, Ви благодариме за се !!!


Leave a Reply

Your email address will not be published.