Нова детска градинка


 Денес нема поголемо задоволство и среќа за мене, но и за сите граѓани на општина Неготино што после 39 години добиваме нова детска градинка, нов современ објект по сите стандарди и нормативи за згрижување и воспитување на најмладите и најмилите, нашите деца.
 Детската градинка го носи новото име „ Темјанушка “ која ќе згрижи вкупно 167 дечиња распоредени во 9 групи:
 2 јасли групи и
 7 групи за дечиња од 2 до 6 години.
 Сигурен сум дека со ова решение како локална власт, заедно со централната и ресорното министерство ја постигнавме вистинската цел – грижа за сите, грижа за најмладите.
 Посакувам успешна работа, многу генерации на среќни и задоволни дечиња.
Нека ни е честита и со среќа.


             

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.