ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 8-МИ НОЕМВРИ – ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕ НА НЕГОТИНО


Поради присуството на пандемијата од Ковид-19 и почитувањето на пропишаните здравствени протоколи, годинава одбележувањето на празникот 8-ми ноември ќе биде со редуцирани содржини, со единствена цел за заштита на здравјето на нашите сограѓани. Свечените активности во понеделник, на самиот ден на одбележување на празникот, ќе започнат со положување на свежо цвеќе на спомен-бистите на паднатите борци од НОБ во паркот до зградата на општината од страна на повеќе делегации со почеток од 10 часот.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.