Се бара мораториум на сеча на шума во туристичката населба „Бела вода“


  Да престане неконтролираната сеча на шума во месноста ,,Бела вода”- побараа од Здруженија на граѓани од Неготино на средбата со градоначалникот на општина Неготино Горан Стојанов, додавајќи дека единствената патека до изворите е целосно уништена. На состанокот беше истакната потребата од заштита на ова рекреативно место и се побара мораториум на сеча на шума во туристичката населба во која има повеќе викендички и која нуди идеални услови за одмор и рекреација.Градоначалникот Горан Стојанов информираше дека е запознаен со проблемот и дека во рамките на надлежностите на локалната самоуправа, а во соработката со државните инспекциски служби, ќе направи се да се стави крај на неконтролираната сеча на шума во ова подрачје.


 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.