Претставници на амбасадата на САД во работна посета на општина Неготино


  Денеска остварив работна средба со претставници на амбасадата на Соединетите Американски Држави и со претставници на Армијата на Република Македонија за цивилна соработка со населението кои беа во посета на општина Неготино. На средбата од нивна страна бев информиран за претстојната воена вежба која во месец мај, наредната година, ќе се одржи на Армискиот полигон Криволак. Разговаравме и за досегашната соработка на амбасадата на САД и општина Неготино преку која во моментов се спроведува проект за оградување на СОУ,, Св. Кирил и Методиј во нашиот град. На средбата договориме соработката да продолжи и наредната година преку заедничка реализација на проекти кои ќе бидат од корист за локалната заедница.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.