Расчистени стеблата од столбовите на мостот на реката Вардар

Расчистени стеблата од столбовите на мостот на реката Вардар

  Како резултат на обилните врнежи од дожд дојде до зголемување на водостојот на реката Вардар, а тоа пак придонесе на столбовите на мостот да се соберат стебла кои го попречуваат нормалниот тек на реката и можат да придонесат за оштетувања на мостот. За таа цел, општина Неготино ангажираше специјализирана фирма која денеска реализираше активности за одглавување на насобраните стебла со нивно сечење со моторна пила и нивна дислокација на соодветен простор за тоа.


  

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.