Петар Давитковски го фати крстот во водите на Вардар во Неготино

Петар Давитковски го фати крстот во водите на Вардар во Неготино

   Заедно со голем број сограѓани од општината присуствував на настанот кој традиционално се одржува на големиот христијански празник Богојавление-Водици со осветување на водите на реката Вардар и фрлањето на крстот. Десеттина храбри момчиња влегоа во студените води на Вардар, а најсреќен и најбрз од нив беше 21-годишниот Петар Давитковски од Црвени Брегови кој прв го  фати крстот. Од мое лично име и од име на општина Неготино на сите им честитав на храброста, а на Петар му врачив подарок-телевизор. Тој од МПЦ,, Св. Атанасиј,, доби Библија и икона, а од генералниот спонзор Зегин машина за перење. На сите православни христијани од општина Неготино им го честитам празникот Богојавление-Водици со желби за добро здравје и среќа. БОГ СЕ ЈАВИ!


     

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.