Расчистен отпад на патен правец кој води до село Курија од страна на фирмата „ Саше Мигоз “ Неготино

Расчистен  отпад на патен правец кој води до село Курија од страна на фирмата „ Саше Мигоз “ Неготино

  Во текот на вчерашниот ден фирмата „ Саше Мигоз “ од Неготино самоиницијативно со своја расположлива механизација и работна сила, без финансиски надомест, изврши расчистување на отпадот на патниот правец кој води до село Курија. Со ова расчистување како и расчистувањето на депонијата кај социјалната зграда , оваа компанија уште еднаш ја покажува својата општествена одговорност и докажува дека се грижи за заштита на животната средина. Локалната самоуправа упатува и апел до сите граѓани на Општина Неготино, да не ја уништуваат и загадуваат животната средина и отпадот да го депонираат на соодветно и безбедно место.

     

Leave a Reply

Your email address will not be published.