Прием за делегација на Боречката федерација на Македонија


   Во официјална работна посета на општина Неготино престојуваа претставници на Боречката федерација на Македонија предводени од претседателот Дејан Богданов, селекторот Бобан Данев, екс-селекторот и директор на федерацијата Трајче Димков и претставниците од БК Неготино Јане Мелов и Горан Алтанџиев. На средбата разговаравме за можностите за поддршка и унапредување на борењето во нашата општина, како еден од најстарите и најтрофејни спортови во Неготино. И во оваа прилика ја искажав мојата и подготвеноста на локалната самоуправа за поддршка на спортот и спортистите во рамките на финансиските можности, а од страна на гостите добив книга за БК Балканец од Штип. Претставниците на федерацијата за потребите на Боречкиот клуб Неготино донираа комплетен душек за борење и реквизити за тренинзи. 
 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.