Награди за најдобрите производители на вина и ракии и ликовна колонија од локални уметници

Награди за најдобрите производители на вина и ракии и ликовна колонија од локални уметници

По извршената дегустација и оценување на пристигнатите рекордни 144 мостри од вина и ракии од страна на стручната комисија составена од професионални енолози, денеска на пригодна свеченост на најдобрите индивидуални производители на вина и ракии како градоначалник на општина Неготино им ги врачив наградите. Сакам да потенцирам дека покрај 3-те стандардни категории (бели и црвени вина и ракии) поради големиот број мостри воведовме и награди во категоријата розе вина. Еве ги наградените во сите категории:

Црвени вина                        Бели вина                        Розе вина                                  Ракии

1.Стојан Илиев                 1.Ристе Михајлов         1.Стојан Илиев                       1.Гоце Станоевски

2.Горан Јаковевски         2.Стојан Илиев              2.Цветан Јованов                   2.Јован Кабранов

3.Трајан Георгиевски      3.Орданче Иванов       3.Кирил Стојчев                      3.Милан Андов

Пригодните награди во категориите бели и црвени вина и ракии ги обезбеди општина Неготино, а за розе вина „Тохем“, „Винар консалтинг“ и „Прва лозарска кооператива. Присутните на настанот имаа можност да дегустираат од наградените вина и ракии, а паралелно во Музејот на град Неготино се одвиваше  и ликовна колонија на која беа изложени дела од локални уметници. На сите учесници на колонијата од име на општина Неготино им врачив благодарници.


     

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.