Одбележан патрониот празник на ООУ„Страшо Пинџур“ Неготино


Основното училиште „Страшо Пинџур“ во нашиот град  со пригодна програма го одбележа својот патронен  празник. Во знак на почит кон ликот и делото на Страшо Пинџур  пред почетокот на пригодната програма со која беше одбележан патрониот празник на ова основно училиште, како градоначалник ја предводев делегацијата од Општина Неготино која положи  свежо цвеќе пред бистата  на патронот, а цвеќе положија и претставници на училиштето, претседателката и дел од советниците во општинскиот Совет, а пригодно обраќање пред присутните имаше директорот Сашо Ѓорѓиев. Исто така, ја искористивме можноста да ја проследиме програмата која вработените и учениците ја имаа подготвено по повод одбележувањето на патронатот на училиштето. На настанот, на најдобрите ученици им беа доделени пригодни награди, а по распишаниот конкурс од страна на Активот по македонски јазик кој организираше литературен конкурс на тема „Само вистинскиот мудрец со суди себеси правилно“. 


 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.