Честит 8-ми Март-Меѓународен ден на жената


Почитувани припаднички на понежниот пол !
Ја користам можноста да го изразам моето огромно почитување кон сите припаднички на понежниот пол во чија чест се празнува денешниот Меѓународен празник 8-ми Март кој е посветен на жените и создаден како ден на сеќавање на борбата за економска, политичка и социјална еднаквост на мажите и жените. Денот на жените е востановен на Втората меѓународна конференција на жените социјалисти на 8-ми Март 1910 година во Копенхаген на иницијатива на Клара Цеткин. Од мое лично име како градоначалник на општина Неготино, општинскиот Совет и локалната самоуправа на сите припаднички на понежниот пол им го честитам празникот со желби за добро здравје, среќа и успех на личен и професионален план.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.