Во тек е изградба на парк кај новата детска градинка


  Со средства во висина од 1.698.897 денари во тек се градежни активности за изградба на парк кај новата детска градинка. Со проектот предвидени се повеќе активности:- вградување на павер елементи, набавка и монтажа на детска лулашка од метална конструкција, две полиетиленски двослојни корпи, поставување на двојна комбинирана клацкалица со по две седишта од кои дел се наменети за лица со специјални потреби, монтажа на двослојна фигура на животно, поставување на клупи за седење и корпи за отпадоци, како и затревување на површините со трева со набавка на опрема за нејзино одржување. Изведувач на градежните работи е Градба промет-ДОО Кавадарци, а за надзорот е одговорна фирмата Павер Трејд ДООЕЛ-Кавадарци.
 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.