Отвореното градско првенство во шах ќе се одржи од 4 до 10 април


   Во организација на општина Неготино и Градскиот шаховски клуб “Неготино” во периодот од 4 до 10 април ќе се одржи Отвореното градско првенство во шах “Неготино Опен 2022”. Отварањето на првенството е на 4 април (понеделник) во 17.00 часот, а истото ќе се одржува во просториите на градскиот шаховскиот клуб “Неготино”. Првенството за отворено ќе го погласам како покровител на овој настан и градоначалник на општина Неготино. Право на учество на првенството имаат сите заинтересирани граѓани на општина Неготино. Наградниот фонд за најдобрите шахисти на турнирот изнесува 25.000 денари. Пријавувањето за учество се врши кај претседателот на градскиот шаховски клуб “Неготино” ВМ Трајче Недев, на тел. број 075/416-496, надоцна до 4 април (понеделник) до 14.00 часот.
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.