Category: ЕНПОЛ –ЕЕ

 • ЕНПОЛ-ЕЕ – пример за успешно реализиран проект во општина Неготино

     Со засадување на 200 садници на 2 локации во градот денеска беше означено успешното завршување на проектот ЕНПОЛ-ЕЕ од програмата за прекугранична соработка Р. Грција-Р. Северна Македонија. На настанот претставници на општината и на Инвест дооел ги запознаа присутните со реализираните активности и резултатите од проектот Енергетска ефикасност во прекуграничниот регион како индикативно фактор […]

 • Во среда (31.03) ќе се одржи завршен финален настан од проектот „ENPOL-EE“

    Во среда на 31 овој месец на две локации во општина Неготино, а во рамките на проектот „ENPOL-EE“ од програмата за прекугранична соработка Р.Грција-Р.Северна Македонија, се организира завршен финален настан со кој ќе биде одбележано успешното завршување на проектот. Настанот е од отворен карактер и од 12 часот првата активност ќе се одржи во […]

 • Одржана презентација на брошура во рамки на проектот „ ЕНПОЛ – ЕЕ “

     Во рамките на проектот „ENPOL – EE”, од програмата за прекугранична соработка „ Interreg – IPA CBC Грција-Р.Северна Македонија “ ,во периодот од 2014 – 2020 година “ вчера во општина Неготино беше одржан промотивен настан за презентација на брошура на тема „ Како да се користат локалните ресурси на обновлива енергија за подобрување […]

 • Одржан петтиот инфо ден во рамки на проектот „ ЕНПОЛ – ЕЕ “

     Денес во општина Неготино, односно во Центарот за култура „ Ацо Ѓорчев “ се одржа петтиот, а воедно и последен информативен ден на тема „ Подобрување на капацитетите на енергетска ефикасност во општините и промоција на подготвените програми за енергетска ефикасност за наредните 3 години “.Оваа активност е една од многубројните активности кои се […]

 • Во Неготино ќе се одржи петтиот инфо-ден од проектот ЕНПОЛ-ЕЕ

     Како дел од проектот „ENPOL – EE”, од програмата за прекугранична соработка „Interreg – IPA CBC CCI 2014 TC 16 15CB 009”, во периодот од 2014 – 2020 година, Општина Неготинo го организира петтиот и последен  инфо ден кој ја обработува темата „Подобрување на капацитетите на енергетска ефикасност во општините и промоција на подготвените […]

 • ПОКАНА

  Почитувани,    Во рамките на проектот „ENPOL – EE”, од програмата за прекугранична соработка „Interreg – IPA CBC Грција-Р.Северна Македонија”,во периодот од 2014 – 2020 година,, Општина Неготинo организира промотивен настан за презентација на брошура на тема “Како да се користат локалните ресурси на обновлива енергија за подобрување на енергетската ефикасност”.     Примерок од брошурата ќе може […]

 • ПОКАНА

  Почитувани,    Во рамките на проектот „ENPOL – EE”, од програмата за прекугранична соработка „Interreg – IPA CBC Грција-Р.Северна Македонија”,во периодот од 2014 – 2020 година,, Општина Неготинo организира настан за доделување на награди “Награди за најдобри енергетски практики”.Сите домаќинства и компании кои земаа учество со пополнување на прашалникот, ќе добијат зимзелени садници и благодарница за учество […]

 • ПОКАНА

  Почитувани,    Во рамките на проектот „ENPOL – EE”, од програмата за прекугранична соработка „Interreg – IPA CBC Грција-Р.Северна Македонија”,во периодот од 2014 – 2020 година,, Општина Неготинo го организира петтиот инфо ден кој ја обработува темата „Подобрување на капацитетите на енергетска ефикасност во општините и промоција на подготвените програми за енергетска ефикасност за наредните 3 години”.   […]

 • Одржан четвртиот инфо ден во општина Неготино во рамки на проектот „ ENPOL – EE “

  Одржан четвртиот инфо ден во општина Неготино во рамки на проектот „ ENPOL – EE “

     Денес во големата сала на Општина Неготино се одржа четвртиот информативен ден во рамки на проектот „ ENPOL – EE “ од програмата за прекугранична соработка „ Interreg – IPA CBC Грција – Република Северна Македонија”, во периодот од 2014 – 2020 година, на тема „ Користење на одржливи извори на енергија и нивно […]

 • ПОКАНА

    Во рамките на проектот „ENPOL – EE”, од програмата за прекугранична соработка „Interreg – IPA CBC Грција-Р.Северна Македонија”, во периодот од 2014 – 2020 година, Општина Неготинo го организира четвртиот инфо ден кој ја обработува темата „Користење на одржливи извори на енергија и нивно значење”.Обновливи енергии е поим кој се користи за да се […]