Category: Насловна

 • Општина Неготино ќе додели финансиска поддршка од 3.000 денари за секое прваче

   На последната (вонредна) седница на Советот на општината беше донесена одлука на сите запишани ученици во прво одделение, општина Неготино да им додели еднократен паричен износ од 3.000 денари како своевидна помош за родителите во овие изострени економски услови за живеење за купување на училишен прибор на почетокот на учебната година. Според податоците, паричен надоместок […]

 • Општина Неготино ќе додели финансиска поддршка од 3.000 денари за секое прваче

   На последната (вонредна) седница на Советот на општината беше донесена одлука на сите запишани ученици во прво одделение, општина Неготино да им додели еднократен паричен износ од 3.000 денари како своевидна помош за родителите во овие изострени економски услови за живеење за купување на училишен прибор на почетокот на учебната година. Според податоците, паричен надоместок […]

 • Отпочна изградбата на нова водоводна линија на ул„Димче Мирчев“ и „Душан Преграц“

  Отпочна изградбата на нова водоводна линија на ул„Димче Мирчев“ и „Душан Преграц“

     Согласно договорот помеѓу општина Неготино и изведувачот на работите Вод-вар инженеринг од Скопје, отпочнаа градежните активности за изградба на нова водоводна линија на улиците „Димче Мирчев“ и „Душан Преграц“. Воведот во работата за реконструкција на овие улици е веќе извршен, а општина Неготино навремено ги информираше и испрати известување до 40 семејства дека приклучоците […]

 • Отпочна изградбата на нова водоводна линија на ул„Димче Мирчев“ и „Душан Преграц“

  Отпочна изградбата на нова водоводна линија на ул„Димче Мирчев“ и „Душан Преграц“

     Согласно договорот помеѓу општина Неготино и изведувачот на работите Вод-вар инженеринг од Скопје, отпочнаа градежните активности за изградба на нова водоводна линија на улиците „Димче Мирчев“ и „Душан Преграц“. Воведот во работата за реконструкција на овие улици е веќе извршен, а општина Неготино навремено ги информираше и испрати известување до 40 семејства дека приклучоците […]

 • Санирани наносите од невремето во Тремник

  Санирани наносите од невремето во Тремник

     По пријава на жители на Тремник кои и самите со механизација и работна рака се вклучија во расчистувањето, екипи од стручните служби на општина Неготино и ЈП Комуналец  со механизација интервенираа на терен во ова село и извршија расчистување на наносите создадени од обилните врнежи од дожд. Се интервенираше на улици во селото, расчистен […]

 • Санирани наносите од невремето во Тремник

  Санирани наносите од невремето во Тремник

     По пријава на жители на Тремник кои и самите со механизација и работна рака се вклучија во расчистувањето, екипи од стручните служби на општина Неготино и ЈП Комуналец  со механизација интервенираа на терен во ова село и извршија расчистување на наносите создадени од обилните врнежи од дожд. Се интервенираше на улици во селото, расчистен […]

 • ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДУОДРАМА „БРАНКО ЃОРЧЕВ“- НЕГОТИНО (05.09. – 09.09. 2022 г.)

  ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДУОДРАМА „БРАНКО ЃОРЧЕВ“- НЕГОТИНО (05.09. – 09.09. 2022 г.)

  Интернационалниот фестивал на дуодрама „Бранко Ѓорчев “- Неготино (05.09-09.09.2022) е единствениот фестивал на ДУОДРАМА во Македонија, во организација на Општина Неготино и Театар Провокација – Скопје. Иницијатор и главен покровител на фестивалот е Општина Неготино. Фестивалот е дел од програмата на “СПОРТСКО-КУЛТУРНО ЛЕТО 2022” кое започна на 15-ти јули а ќе трае до 24-ти септември. […]

 • ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДУОДРАМА „БРАНКО ЃОРЧЕВ“- НЕГОТИНО (05.09. – 09.09. 2022 г.)

  ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДУОДРАМА „БРАНКО ЃОРЧЕВ“- НЕГОТИНО (05.09. – 09.09. 2022 г.)

  Интернационалниот фестивал на дуодрама „Бранко Ѓорчев “- Неготино (05.09-09.09.2022) е единствениот фестивал на ДУОДРАМА во Македонија, во организација на Општина Неготино и Театар Провокација – Скопје. Иницијатор и главен покровител на фестивалот е Општина Неготино. Фестивалот е дел од програмата на “СПОРТСКО-КУЛТУРНО ЛЕТО 2022” кое започна на 15-ти јули а ќе трае до 24-ти септември. […]

 • Екипата на “Кино Влае” од Скопје најдобра на “Streetball 2022”

  Екипата на “Кино Влае” од Скопје најдобра на “Streetball 2022”

    Синоќа (25.08.) во салата СРЦ “Младост” во Неготино заврши 13-тото по ред издание на турнирот во улична кошарка “Streetball” кое и оваа година изобилуваше со квалитетна кошарка и неизвесни натпревари. Учесници на турнирот беа најдобрите 3×3 екипи во државта, кои понудија врвна кошарка, многу атрактивни моменти и пред се добра забава за гледачите. Победник […]

 • Екипата на “Кино Влае” од Скопје најдобра на “Streetball 2022”

  Екипата на “Кино Влае” од Скопје најдобра на “Streetball 2022”

    Синоќа (25.08.) во салата СРЦ “Младост” во Неготино заврши 13-тото по ред издание на турнирот во улична кошарка “Streetball” кое и оваа година изобилуваше со квалитетна кошарка и неизвесни натпревари. Учесници на турнирот беа најдобрите 3×3 екипи во државта, кои понудија врвна кошарка, многу атрактивни моменти и пред се добра забава за гледачите. Победник […]